tirsdag 3. november 2009

Ferietur til Airlie Beach!

Etter å ha hatt to eksamena og siste framføring i eine faget, bestemte Ej, Cecilia, Stine og Martine(etter litt overtaling ) oss for å reise på en helgetur til Airlie Beach. Vi leigde oss en søte liten bil, booka oss inn på en segltur og bestilte det billigaste rommet so fanst i heile Airlie Beach, dvs, 10 manns doorm. Fredag formiddag satte vi kursen mot Airlie Beach, men d skal ikkje vere lett å vere i ukjent område, so ette ein times køyring innover i landet i staden for sørover, måtte vi snu bilen heilt rundt igjen. Men med den gode stemninga det var i bilen og alt det vakre landskapet vi fekk sjå var d ingen sure mine, og når vi fann ein "snarvei" va stemninga stoor, spesielt når alle stemte i på alle norske klassiske songa!

Vi kom oss trygt fram til Airlie Beach uten eit einaste road kill, og det å køyre på feil side av veien e easyy! At du bruka vindusviskarane istaden for blinklysa hekje noke å seie. :)
Etter ein god middag og ei ronde med ligretto og president, la vi oss i våre veldig bevegelige etasjesenge og sovna som ein stein alle mann. Heilt til klokka ringte to over halv 7. Då var det på tide å stå opp og traske bort til bensinstasjonen der vi skulle bli plukka opp for å fare på segltur rundt Whitsundays Islands. Heile natta regna det, og sjøl om det var litt gråe skye tidleg på morgonen, kryssa vi fingrane for at det skulle lette og at sola ville joine oss. Og vi fekk rett! *flaks*
Seglturen var fantastisk! Deilig å berre ligge på en båt å duppe i bølgene nyte utsikta og kjenne den friske sjølufta! Vi stoppa ein plass for å snorkle, men koralla var ikkje like fine her som i Cairns, dermed vart det ei korte snorkle runde. Men fiskane var kjempenærme, og du kunne omtrent ta på dei, symde midt i stimen av sebra fisk! kuuult!

So kom vi fram til høgdepunktet av turen, Whitehaven Beach! Nyyydeliiig strand med fantastisk klart hav og kvite sand. Trur ikkje vi sat i ro eit einaste sekund der, spelte frisbee og bada..Stine måtte ta bilde til foto-faget sitt og ej stilte velvillig opp som modell, sjøl om alle på heile stranda flirte godt av oss! men vi ville ikkje forlate stranda, so til slutt måtte mannskapet på båten hive mej og stine opp i gummibåten so frakta oss inn.(ok, va kanskje en anna grunn til at han måtte kaste mej opp i, ekje lett å kome sej opp når du e glatte av solkremen og bølgene e like store so dej)Resten av turen låg vi på dekk, sola oss, song sjørøvar songa og hadde det heilt fantastisk! Ein nydelig dag i paradis. Men det tok på, so når klokka va 11 var alle fint plassert i sengene igjen. Noken litt meir rosa enn andre....
Søndagen låg vi kun ved lagoonen og sola oss, bada og spelte kort, las litt bok og kika på alle rundt oss! Åt nydelig thai mat og gjekk tidleg til sengs. Det e det ein ferie består av, sove og sole sej! sant? :)
Mandag var det tid for å forlate byen og køyre nordover igjen. Men fyrst måtte vi innom Bowen for å sjå på den nydelige stranda der.


Vi måtte også stoppe midt ute i bushen, fordi der var det plutslig monge norske flagg!!! Der bodde en gammal nordmann, so gjerne ville snakke med norske folk. Men han var desverre ikkje heime... men vi la igjen ein koslig lapp. Og satsa på at vi kan besøke han en anna gong! :)

2 kommentarer:

  1. Nei, stilte DU villig opp som modell??! Regner med at du husker at vi har en avtale om photoshoot i januar en gang..cherioo!! og gleder meg til å se tannen, altså;)

    SvarSlett
  2. Jeg syntes du skulle lagt ved et av modell-bildene! Det bildet hvor du ligger saa hot i sanden med baaten i bakgrunnen.... DO IT!

    Ellers bra blogg :) Du kan naar du vil! (bare synd at du vil saa sjeldent...) See you tomorrow, babe! Jeg tar med ostekake :D :D

    SvarSlett